AYOLLAR HUQUQLARINI HIMOYA QILISHDA XALQARO HUQUQIY HUJJATLAR. (Sud amaliyotida ko’rilgan keyslar asosida) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ayollarning huquqlarini ta’minlashga qaratilgan xalqaro huquqiy hujjatlar hamda tashkilot, agentliklarning faoliyati o‘rganiladi hamda yuritayotgan islohotlari to‘g‘risida fikr yuritiladi. Shu bilan birga tahlil qilib o‘tilgan hujjatlar asosida xalqaro sud amaliyotida ko‘rilgan keyslar tahlil qilinadi. Maqola oxirida maqola yuzasidan muallifning takliflari bayon etiladi. Аннотация: В статье рассматриваются международно-правовые акты, а также деятельность организаций и учреждений, направленная на обеспечение прав женщин. При этом на основе проанализированных документов будут проанализированы дела, рассматриваемые в международной судебной практике. В конце статьи представлены предложения автора по статье.Abstract: This article discusses international legal instruments and the activities of organizations and agencies aimed at ensuring women's rights. At the same time, cases considered in international judicial practice are analyzed based on the analyzed documents. At the end of the article, the author's proposals regarding the article are presented.