“BOLALARDA O‘QUV MOTIVATSIYASINI SHAKLLANTIRISHDA INTERFAOL O‘YINLARDAN FOYDALANISH” (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘quv faoliyatiga bo‘lgan qiziqishni oshirish, ularni bilim olishga undashda interfaol o‘yinlardan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Interfaol o‘yinlar orqali o‘quvchilarning darsga bo‘lgan motivatsiyasini oshirish, bilimlarni mustahkamlash va ularni faol fikrlashga jalb etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.Аннотация: В данной статье рассматриваются вопросы эффективного использования интерактивных игр для повышения интереса учащихся начальных классов к учебной деятельности и стимулирования их к получению знаний. Освещены пути повышения мотивации к обучению, закрепления знаний и активного вовлечения школьников в учебный процесс посредством интерактивных игр.Annotation: This article explores the effective use of interactive games to increase the interest of primary school students in the learning process and to motivate them to acquire knowledge. It highlights methods for enhancing students’ motivation, reinforcing their knowledge, and engaging them in active thinking through interactive learning activities.