INGILIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA QO‘SHMA SO‘ZLARNING YASALISHI VA ISHLATILISHI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillarida qo‘shma so‘zlarning yasalishi, ularning tuzilish xususiyatlari va sintaktik hamda leksik-semantik funksiyalari qiyosiy tahlil etilgan. Qo‘shma so‘zlarning har ikki tildagi grammatik xususiyatlari, ularning matnda tutgan o‘rni, yozilish shakllari va semantik yuki batafsil yoritiladi. Shuningdek, maqola tilshunoslikda so‘z yasalishi va lug‘aviy boyliklarning shakllanishi masalasida izlanish olib borayotgan tadqiqotchilar uchun amaliy ahamiyatga ega.Abstract: This article provides a comparative analysis of the formation of compound words in English and Uzbek, focusing on their structural characteristics, as well as their syntactic and lexical-semantic functions. It thoroughly examines the grammatical features of compound words in both languages, their roles in textual contexts, spelling patterns, and semantic load. Moreover, the article holds practical significance for researchers engaged in the study of word formation and vocabulary development in the field of linguistics.Аннотация: В данной статье представлен сравнительный анализ словообразования сложных слов в английском и узбекском языках с акцентом на их структурные особенности, а также синтаксические и лексико-семантические функции. Подробно рассматриваются грамматические характеристики сложных слов в обоих языках, их роль в текстовом контексте, особенности написания и семантическая нагрузка. Кроме того, статья имеет практическое значение для исследователей, занимающихся изучением словообразования и развития лексического запаса в области лингвистики.