ASTRONOMIYA NIMANI O’RGANADI? ASTRONOMIYANING BOSHQA FANLAR BILAN ALOQASI. YORITKICHLARNI KO’RINMA HARAKATLARI. YULDUZ TURKUMLARI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annatatsiya Astronomiya - koinotning bizga eng yaqin va uzoq obyektlarini, tizimlarining harakatlari va fizik tabiatlarini o‘rganadigan fan astronomiya deb ataladi. Astronomiya so‘zi yunoncha «astro» - yulduz, «nomos» - qonun degan so‘zlardan tashkil topgan bo‘lib, u osmon jismlari, ularning tizimlarining kelib chiqishi va tuzilishi, harakatlari, fizik tabiatlari va evolutsiyalarini o‘rganadigan fandir.