RADIO TO'LQINLARNING INSON TANASIGA TA'SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya: Ishda elektr va kommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi orqali insoniyatning texnologik yutuqlari sun'iy elektromagnit maydonlarning ta'sirini o’rganishga olib keldi. Mobil telefon ishlatiladigan hududni ko'rib chiqayotganda, ijtimoiy tashvishlar va kraniyal asab tizimida o’zgarishlar borligi aniqlanib, RF-EMF markaziy asab tizimi nerv hujayralarida, shu jumladan neyronal hujayra apoptozi, nerv miyelin va ion kanallarining funktsiyasidagi o'zgarishlarni keltirib chiqarishi mumkinligi kuzatildi. RF-EMF tirik mavjudotlarda stress manbai bo'lib xizmat qiladi. RF-EMF ta'sirining mumkin bo'lgan biologik ta'siri hali isbotlanmagan va sog'liq uchun mumkin bo'lgan xavflarga aniq javob berish uchun biologik xavflar to'g'risida ma'lumot etarli emas.