KIYIM HAQIDA UMUMIY MAʼLUMOT. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya. Ushbu maqolada kiyimlar haqida umumiy ma’lumotlar, ularning jamiyatdagi o‘rni va funksiyalari bayon etiladi. Kiyimlar insonni tashqi muhit ta’siridan himoya qilish, estetik ko‘rinishni ta’minlash va ijtimoiy mavqeni ifodalash kabi vazifalarni bajaradi. Mavzuda kiyimlarning turlari — kundalik, bayramona, ishchi, sport kiyimlari hamda milliy liboslar haqida ma’lumot beriladi. Shuningdek, kiyim tanlashda e’tibor berilishi kerak bo‘lgan omillar: mato turi, faslga moslik, qulaylik va zamonaviy dizayn kabi jihatlar ham ko‘rib chiqiladi. Bu mavzu kiyim-kechak madaniyati, moda industriyasi va individual uslubni shakllantirish bo‘yicha bilimlar berishga xizmat qiladi.