MAKTAB DASRLARIDA UYADOSH SO’ZLAR MAVZUSINI O’RGATISH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada Umumiy  o’rta  ta’lim  maktablarining  5-sinfda uyadosh so’zlar berilgan.  Lekin uyadosh so’zlar haqida  boshlang’ich  sinflarda ma’lumot berilmagani uchun  bu mavzu o’quvchilarga  ozroq qiyinchilik tug’dirishi mumkin . Chunki  ular  uchun  bu yangi  tushinchadir.Bu mavzu o’quvchilarning bayoni, metodi orqali olib boriladi. Chunki o’quvchilar bunday tushinchaga quyi sinflarda ega bo’lmaydi.  Shuning uchun o’qutuvchi o’quvchilarga sodda, aniq , rovon qilib  batafsil tushintirish  kerak. Uyadosh so’zlar bir turdagi  narsa, belgi, voqea-hodisa,  harakat ma’nolarini  ifodalaydigan, bir mazmuniy guruhga mansub  bo’lgan so’zlardir. Masalan: Kiyimlar: ko’ylak, shim, kastum, do’ppi.