O‘SMIRLARDA DEVIANT-XULQ-ATVORLILIKNI BARTARAF ETISHNINING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUXIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada biz “deviyantlik” tushunchasiga e’tibor qaratamiz hamda yosh avlod orasida deviyant xatti-harakatlarning mavjudligini ko‘rib chiqamiz. Bunday xatti-harakatlarning rivojlanishi jamiyatdagi jinoyatchilikning o‘sishiga katta ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada deviyant xulq-atvorli shaxslarni reabilitatsiya qilish masalasi ham yoritilgan. Maqolaning asosiy maqsadi – o‘smirlarning har bir harakatini kuzatish va ularni deviyantlikdan asrashdan iborat.