ARXEOLOGIYADA GIS QO‘LLANILISHI: QADIMIY AHOLI PUNKTLARINI XARITALASHTIRISH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy arxeologiya fani turli ilmiy yondashuvlar va texnologik yutuqlarni o‘zlashtirib, o‘z faoliyat doirasini kengaytirishi haqida fikr yuritiladi. Shunday innovatsion texnologiyalardan biri – bu GIS (Geographic Information System – Geoinformatsion tizim) texnologiyasidir. Arxeologik tadqiqotlarda GISdan foydalanish qadimiy aholi punktlarini aniqlash, xaritalashtirish, tahlil qilish hamda saqlab qolishda katta ahamiyatga ega.