USB RELAY ORQALI RANGLARNI ANIQLASH ASOSIDA MOVER4 ROBOTINI INTELLEKTUAL BOSHQARISH TIZIMINI LOYIHALASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada rangni aniqlash asosida Mover4 robotini boshqarish tizimi ishlab chiqildi. Kompyuter ko‘rish texnologiyalari orqali HSV rang modeli asosida real vaqtli tasvirlardan ranglar aniqlanadi. Aniqlangan rangga qarab, Python dasturiy vositasi yordamida USB relay qurilmasi faollashtiriladi va tegishli raqamli signal CPRog platformasiga yuboriladi. Robot oldindan belgilangan harakatlarni avtomatik bajaradi. Ushbu tizim arzon, modulli va kengaytiriladigan bo‘lib, sanoatdagi saralash, tasniflash kabi muammolarni hal qilishga xizmat qiladi. Eksperimental natijalar tizimning yuqori aniqlik va tezlikda ishlashini tasdiqlaydi.