PROBLEMS OF TEACHING WRITING FOR EFL LEARNERS (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada chet tili sifatida ingliz tilini (EFL) o‘rganuvchilarga yozishni o‘rgatishda uchraydigan asosiy muammolar muhokama qilinadi. Yozish murakkab ko‘nikma bo‘lib, u grammatikani, so‘z boyligini, matn tuzilishini va tanqidiy fikrlashni talab qiladi. Odatda uchraydigan muammolar — til bilimining cheklanganligi, ona tili ta’siri, motivatsiya yetishmasligi, g‘oyalarning noto‘g‘ri tashkil etilishi va madaniy tafovutlar. Maqolada ushbu muammolarni yengib o‘tish uchun amaliy yechimlar ham taklif etiladi.ABSTRACT: This article discusses the main problems encountered in teaching writing to English as a Foreign Language (EFL) learners. Writing is a complex skill that demands grammar, vocabulary, structure, and critical thinking. Common challenges include limited language knowledge, first language interference, lack of motivation, poor organization, and cultural differences. The paper also offers practical solutions to help overcome these issues and improve writing instruction in EFL contexts.АННОТАЦИЯ: В данной статье рассматриваются основные проблемы обучения письму изучающих английский язык как иностранный (EFL). Письмо — это сложный навык, требующий знания грамматики, лексики, структуры текста и критического мышления. Среди распространенных трудностей — ограниченные языковые знания, влияние родного языка, низкая мотивация, трудности в организации текста и культурные различия. В статье также предложены практические решения для преодоления этих проблем и улучшения обучения письму в условиях EFL.