BOVIKOLOZ VA MALOFAGOZLARGA QARSHI BA’ZI PREPARATLARNING SAMARADORLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Qish-bahor mavsumida qoramol va qo‘ylarda ektoparazitlar  bovikollar (blasoedlar) va malofagozlar (qon so‘ruvchilar) keng tarqalgan. Bu parazitlar hayvonlarda qichishish, bezovtalik, mahsuldorlikning pasayishi va yosh hayvonlarda rivojlanishning sustlashuviga sabab bo‘ladi. Melofaglar, ayniqsa, turli yuqumli kasalliklar tashuvchilari sifatida xavfli sanaladi [1,2,5]. Parazitlarga qarshi kurashishda samarali, xavfsiz va tejamkor vositalar qo‘llanilishi zarur. Shu munosabat bilan, ushbu tadqiqot ayrim insektitsid preparatlarning samaradorligini baholashga qaratilgan.