YOSH VOLEYBOLCHILARNING TEXNIK HARAKATGA O’RGATISHDA MAXSUS MASHQLARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada voleybol sport turi bo‘yicha yosh sportchilarni texnik harakatlarga o‘rgatishda maxsus mashqlardan foydalanishning samaradorligi yoritilgan. Maxsus mashqlar yordamida sportchilarning texnik ko‘nikmalari, koordinatsiya qobiliyati va o‘yin holatlariga tayyorgarligi oshirilishi ilmiy va amaliy asosda tahlil qilingan.         Аннотация: В данной статье рассматривается эффективность использования специальных упражнений при обучении юных волейболистов техническим действиям. Анализируется влияние специальных упражнений на развитие технических навыков, координации движений и готовности к игровым ситуациям.        Annotation: This article explores the effectiveness of using special exercises in teaching technical skills to young volleyball players. It analyzes how such exercises improve athletes’ technical abilities, coordination, and readiness for game situations based on scientific and practical approaches.