INKLYUZIV SINFDA DARS SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv sinflarda dars samaradorligini oshirish usullari tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’limning mohiyati, asosiy pedagogik yondashuvlar va innovatsion metodologiyalar ko‘rib chiqilgan. Dars jarayonida individual yondashuv, differensial ta’lim, guruhlash usullari, pedagogik texnologiyalar va psixologik qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati ta’kidlangan. Shuningdek, ota-ona va ta’lim jamoasi bilan hamkorlikni kuchaytirish orqali ta’lim sifatini yaxshilash yo‘llari muhokama qilinadi. Maqola zamonaviy ta’lim muhitida inklyuziv sinflarda pedagogik samaradorlikni oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni beradi.