SANOAT AVTOMATLASHTIRISHINING KELAJAGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sanoat avtomatlashtirishining kelajagi, uning asosiy texnologiyalari va iqtisodiy hamda ijtimoiy ta'sirlari ko‘rib chiqiladi. Sanoat avtomatlashtirishining tarixiy rivoji va bugungi kunda robot texnologiyalari, sun'iy intellekt, IoT va 3D bosib chiqarish kabi innovatsiyalarni qanday qo‘llash mumkinligi tahlil qilinadi. Maqolada sanoat 4.0, aqlli fabrikalar va avtomatlashtirilgan transport tizimlari kabi kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlari ham yoritiladi.Shuningdek, avtomatlashtirishning iqtisodiy samaradorligi, ishchi kuchi va ekologik ta'sirlari, shu jumladan kiberxavfsizlik va mehnat bozoridagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Аннотация: В данной статье рассматривается будущее промышленной автоматизации, ее основные технологии и экономические и социальные последствия. Анализируется историческое развитие промышленной автоматизации и то, как сегодня можно применять такие инновации, как робототехника, искусственный интеллект, IoT и 3D-печать. В статье также рассматриваются будущие направления развития, такие как Индустрия 4.0, умные фабрики и автоматизированные транспортные системы. Также анализируются экономическая эффективность автоматизации, рабочая сила и воздействие на окружающую среду, включая кибербезопасность и изменения на рынке труда.Abstract: This article examines the future of industrial automation, its key technologies, and economic and social impacts. The historical development of industrial automation and how innovations such as robotics, artificial intelligence, IoT, and 3D printing can be applied today are analyzed. The article also highlights future development directions such as Industry 4.0, smart factories, and automated transport systems. It also analyzes the economic efficiency, labor force, and environmental impacts of automation, including cybersecurity and changes in the labor market.