STRESS –TÚRLERI HÁM ALDIN ALIW (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Bul maqalada stress dep atalatug‘ın psixologiyalıq hám fiziologiyalıq kúyi, onıń turleri, payda bolıw sebepleri hám onı aldın alıw yollari kórsip beriledi. Stress — adam organizminiń túrli psixologiyalıq, sosial hám fizik talaplarǵa bergen jawabı bolup tabıladı. Onıń éki túri: eustress (jaqsi stress) hám distress (zararlı stress) dep belgilenedi. Distress adamnıń psixologiyalıq salamatlığına áser etedi, ózine bolǵan senim, motivatsiya hám ózlashtırıw dárejelerine tesir kórsetedi. Maqalada stressni aldın alıwda relaksatsiya, vaqt menedjmenti, psixogigiyena, sport hám psixokorrektsion mashqlar kábilli usıllar öneriledi. Bul másele múǵallim, ata-ana hám psixologlar ushın áhəmiyyətli bolıp, ta’lim-tarbiya jarayanında praktikalıq qollanılıwı múmkin.