MAKTAB O‘QUVCHILARINI KASBGA YO‘NALTIRISH – KELAJAK POYDEVORI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Bugungi kunda jamiyat taraqqiyoti va iqtisodiy barqarorlik ko‘p jihatdan malakali mutaxassislar soni va sifati bilan belgilanadi. Shu sababli, o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirish – zamonaviy ta’lim tizimining eng muhim yo‘nalishlaridan biridir. Maktab davridayoq o‘quvchilarda kasb tanlash madaniyatini shakllantirish, ularni mehnat bozoriga tayyorlash – ularning kelajakdagi muvaffaqiyatli hayoti uchun poydevor bo‘lib xizmat qiladi.