YOSH AVLODNI XALQ OG‘ZAKI IJODI JANRLARI VOSITASIDA MA‘NAVIY DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISH - PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yosh avlodning ma’naviy dunyoqarashini shakllantirish jarayonida xalq og‘zaki ijodi janrlarining pedagogik ahamiyati atroflicha o‘rganilgan. Xususan, ertaklar, maqollar, matallar, dostonlar, rivoyatlar va xalq qo‘shiqlari orqali o‘quvchilarga milliy qadriyatlarni singdirish, ularni axloqiy va estetik tarbiyalash masalalari yoritilgan. Folklor janrlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularning yoshlar qalbiga ta’sir kuchi, shuningdek, xalq ijodi namunalarini ta’lim-tarbiya jarayonida qo‘llash metodikasi asoslangan. Tadqiqot natijalari xalq og‘zaki ijodining maktab ta’limidagi rolini chuqur tahlil qilib, uni pedagogik muammo sifatida o‘rganishga qaratilgan.