TASAVVUF MASHOYIXLARI NAZDIDA SAMO’ MASALASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tasavvuf ta’limotidagi samo’ (eshitish) masalasiga bag‘ishlangan tahlil o‘rin olgan. Samo’ so‘zi tasavvufda maxsus istiloh sifatida zikrga oid she’r, musiqa, ohang va shunga o‘xshash ruhiy ta’sirga ega vositalarni eshitish ma’nosida qo‘llaniladi. Maqolada ta’kidlanishicha, ba’zi so‘fiy muhitlarda samo’ bilan bog‘liq turli bid’at va sunniy tasavvufga begona unsurlar paydo bo‘lgan — masalan, musiqa bilan zikr qilish, raqs, banj moddalar, tanani ezish va ovoz chiqarish kabi holatlar.