INTELEKTUAL MULK SOHASIDA SUN’IY INTELEKTNING O’RNI TA’SIRI VA SALBIY JIHATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu maqolada sun’iy intelektning mualliflik huquqlariga  bevosita ta’siri ko’rib chiqiladi  va tahlil qilinadi .Qonunchilikdagi SI texnoligiyalariga oid normalar va xalqaro tajriba muhokama qilinadi. Xalqaro miqyosda SI ning mulk va intelektual mulk obyektlariga ta’siri ko’rib chiqiladi.Bugungi kundagi mualliflik huquqlari himoyasi qay darajada muhim ekanligi yoritiladi.Shuningdek O’zbekiston SI uchun bir qator taklif loyihalari beriladi.