"DEVONU LUGʻATI-T-TURK"DA ETNOGRAFIZMLAR AKSI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Mahmud Koshgʻariyning  "Devonu lugʻati-t-turk" asarida uchraydigan etnografizmlar tahlil qilinadi. Ushbu leksik birliklar turkiy xalqlarning madaniyati, urf-odatlari, turmush tarzi va ijtimoiy tuzilishini aks ettiruvchi muhim manba hisoblanadi. Maqoladagi etnografizmlar aynan shu tarzda tadqiq qilingan.