NEVROLOGIYA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Nevrologiya  markaziy va periferik asab tizimining tuzilishi, funksiyalari va kasalliklarini o‘rganadigan tibbiyot sohasi. Ushbu fan miya, orqa miya, asab tolalari va asab tugunlarining normal faoliyati va patologiyalarini tadqiq qiladi. Nevrologik kasalliklarning tashxisi, oldini olish va davolash usullari zamonaviy tibbiyotda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada nevrologiyaning asosiy tushunchalari, diagnostika metodlari va terapiya yo‘nalishlari haqida umumiy ma’lumot beriladi.