KOLLEKSIYALAR. COLLECTION VA ITERATOR INTERFEYSLARI. RO‘YXATLAR. RO‘YXATLAR MASSIVI. TO‘PLAMLAR. DARAXT VA XESH TO‘PLAMLARI. IZLASH VA SARALASH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Java dasturlash tilidagi Collection va Iterator interfeyslari, ro‘yxatlar (List va massivlar), to‘plamlar (Set, TreeSet, HashSet), shuningdek, ularning mobil ilovalar ishlab chiqish jarayonida qo‘llanilishi chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, izlash va saralash algoritmlarining samaradorligi va kolleksiyalar bilan integratsiyasi ilmiy yondashuv asosida yoritiladi. Maqolada zamonaviy dasturlash yondashuvlariga asoslangan holda kolleksiyalarni to‘g‘ri tanlash va ulardan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Аннотация. В данной статье проводится глубокий анализ интерфейсов Collection и Iterator в языке программирования Java, а также списков (List и массивов), множеств (Set, TreeSet, HashSet) и их применения в разработке мобильных приложений. Рассматриваются алгоритмы поиска и сортировки, их эффективность и интеграция с коллекциями. Статья предоставляет рекомендации по эффективному выбору и использованию коллекций на основе современных подходов программирования.Annotation. This article provides a comprehensive analysis of Collection and Iterator interfaces in Java programming, including lists (arrays and Lists), sets (Set, TreeSet, HashSet), and their application in mobile application development. It also explores the efficiency and integration of searching and sorting algorithms with collections. The article offers recommendations on the optimal use of collections based on modern programming practices.