MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA AKT VOSITALARIDAN SAMARALI FOYDALANISH: LITSEY TAJRIBASIDAN (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:  Matematika fanini o‘qitishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan samarali foydalanish zamonaviy ta’lim jarayonining ajralmas qismiga aylangan. Bugungi kunda litsey va maktablarda matematikani o‘qitishda an’anaviy metodlardan tashqari, innovatsion texnologiyalarni qo‘llash o‘quvchilarning bilim darajasini oshirishda muhim rol o‘ynamoqda. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalari yordamida o‘quv jarayoni yanada interaktiv, qiziqarli va samarali bo‘lib, o‘quvchilarning matematik fikrlash qobiliyatlari rivojlanadi.Аннотация: Эффективное использование информационно-коммуникационных технологий в преподавании математики стало неотъемлемой частью современного образовательного процесса. Сегодня, помимо традиционных методов обучения математике в лицеях и школах, важную роль в повышении уровня знаний учащихся играет применение инновационных технологий. С помощью информационно-коммуникационных технологий процесс обучения становится более интерактивным, увлекательным и эффективным, развиваются навыки математического мышления учащихся.Abstract:  The effective use of information and communication technologies in teaching mathematics has become an integral part of the modern educational process. Today, in addition to traditional methods in teaching mathematics in lyceums and schools, the use of innovative technologies plays an important role in increasing the level of knowledge of students. With the help of information and communication technologies, the educational process becomes more interactive, interesting and effective, and the mathematical thinking skills of students develop.