RUHIY VA JISMONIY SOG’LOMLIK VA ULARNING MUTANOSIBLIGINI TA’MINLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Sog‘lomlik – insonning hayotiy qadriyatlari orasida sо‘zsiz ravishda baxtning muhim qismlaridan birini tashkil qiladi. Hozirgi kunda insonning sog‘lomligini belgilab beruvchi bir qator holatlar mavjud bо‘lib, ular umumiy tarzda beshta mezon bilan ifodalanadi: ya’ni tana sog‘lomligi, ya’ni kasalliklar mavjud emasligi; «odam – atrof muhit» tizimida organizmning me’yoriy tarzda faoliyat kо‘rsatishi; tо‘laqonli kо‘rinishdagi jismoniy, ruhiy, aqliy va ijtimoiy farovonlik ta’minlanganligi; atrof muhitning mavjud о‘zgaruvchan sharoitlariga doimiy tarzda moslashuvchanlik xususiyatiga ega bо‘lish; asosiy ijtimoiy funksiyalarni tо‘liq tarzda bajara olish funksiyalari bilan belgilanadi. Ushbu maqolada mana shu  masalalarga to‘htalib o‘tiladi.