JIGAR KASALLIKLARIDA ULTRATOVUSH TEKSHIRUVINING AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ultratovush - keng tarqalgan tibbiy tasvirlash usuli. Ultratovush yordamida to'qimalarni tavsiflash muhim mavzuga aylandi, chunki ultratovush signallarini tahlil qilish uchun kompyuter uskunalari mavjud edi. Jigar to'qimalarining ultratovush tekshiruvi natijasida avtomatik tavsifi ko'plab tadqiqotchilarni tashvishga solib kelgan. Tizimning afzalligi uning yuqori aniqligi va hisoblashning soddaligidir. Har bir mavjud texnika uchun takrorlanuvchanlik, natijalar va cheklovlar tahlil qilinadi va tavsiyalar beriladi. Ushbu ko'rsatmalar to'plami 2015 yilda chop etilgan birinchi versiyani yangilaydi. Oldingi ko'rsatmalardan beri texnologiyada bir qancha yutuqlar mavjud. Tizimdan jigar kasalliklarini tashxislashda yordam berish uchun ikkinchi fikr tizimi sifatida foydalanish mumkin.Ультразвук — широко используемый метод медицинской визуализации. Характеристика тканей с использованием ультразвука стала важной темой с тех пор, как стало доступно компьютерное оборудование для анализа ультразвуковых сигналов. Автоматическая характеристика ткани печени с помощью ультразвука заинтересовала многих исследователей. Преимуществом системы является ее высокая точность и простота расчета. Для каждой доступной методики анализируются воспроизводимость, результаты и ограничения, а также даются рекомендации. Этот набор рекомендаций обновляет первую версию, опубликованную в 2015 году. С момента выхода предыдущих рекомендаций произошло несколько достижений в области технологий. Система может использоваться в качестве системы второго мнения для помощи в диагностике заболеваний печени.Ultrasound is a widely used medical imaging technique. Tissue characterization using ultrasound has become an important topic since computer equipment for analyzing ultrasound signals became available. Automatic characterization of liver tissue from ultrasound has been of interest to many researchers. The advantage of the system is its high accuracy and simplicity of calculation. For each available technique, reproducibility, results, and limitations are analyzed and recommendations are made. This set of guidelines updates the first version published in 2015. There have been several advances in technology since the previous guidelines. The system can be used as a second opinion system to assist in the diagnosis of liver diseases.