О‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA JAMOAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING KONSEPTUAL ASOSLARINI RIVOJLANTIRISH MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
AnnotatsiY. Ushbu maqolada О‘zbekiston Respublikasida jamoat xavfsizligini ta’minlash sohasidagi konseptual va ilmiy asoslarni takomillashtirishga qaratilgan islohotlar tahlil qilinadi. Prezident tashabbuslari, ekspert xulosalari hamda xalqaro tajriba asosida ishlab chiqilgan “Jamoat xavfsizligi tо‘g‘risida”gi Qonun loyihasi muhokama etiladi. Shuningdek, mazkur sohada qonunchilikni tizimlashtirish va kodekslashtirish orqali samarali huquqiy mexanizmlarni shakllantirish zarurligi asoslab beriladi.Аннотаsия. В данной статье анализируются реформы, направленные на совершенствование конsептуальных и научных основ в области обеспечения общественной безопасности в Республике Узбекистан. Будет обсужден проект Закона "Об общественной безопасности," разработанный на основе иниsиатив Президента, заключений экспертов и международного опыта. Также обосновывается необходимост формирования эффективных правовых механизмов путем систематизаsии и кодификаsии законодательства в данной сфере.Abstract. This article analyzes reforms aimed at improving the conceptual and scientific foundations in the field of ensuring public safety in the Republic of Uzbekistan. The draft Law "On Public Security," developed on the basis of the President's initiatives, expert opinions, and international experience, will be discussed. The need to form effective legal mechanisms through the systematization and codification of legislation in this area is also substantiated.