TARJIMA NAZARIYASIDA ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA ULARNING AMALIY IFODASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tarjima nazariyasining zamonaviy yondashuvlari, jumladan, dinamik ekvivalentlik, kommunikativ yondashuv, kognitiv tahlil va skopos nazariyasining nazariy hamda amaliy jihatlari o‘rganilgan. Shuningdek, tarjimada duch kelinadigan asosiy muammolar va ularni yechishda zamonaviy yondashuvlarning o‘rni ko‘rsatib berilgan.