SURUNKALI BUYRAK YETISHMOVCHILIGIDA, QANDLI DIABETDA VA SURUNKALI YURAK YERISHMOVCHILIGIDA O’PKADAGI MORFOLOGIK O’ZGARISHLARNI TAQQOSLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Rezyume. Turli xil kasalliklar ta’sirida o'pka morfologiyasini o'rganish tibbiyot va biologiyaning turli yo’nalishlari uchun katta qiziqishga sabab bo’ladi. Eksperimentda 12 oylik oq zotsiz kalamushlarda surunkali buyrak yetishmovchiligi fonida o’pkaning yallig’lanishida kalamushlar o'pkasining nafas olish qismida morfologik o'zgarishlarni ta'sirini o'rganish amalga oshirildi va boshqa kasalliklar bilan taqqoslandi.Резюме. Изучение морфологии легких под влиянием различных заболеваний представляет большой интерес для различных областей медицины и биологии. В эксперименте изучали влияние морфологических изменений респираторного отдела легких крыс на фоне хронической почечной недостаточности у 12-месячных белых крыс и сравнивали с другими заболеваниями.Resume. The study of lung morphology under the influence of various diseases is of great interest for various areas of medicine and biology. In the experiment, the influence of morphological changes in the respiratory part of the lungs of rats was studied in the background of chronic kidney failure in 12-month-old white rats and compared with other diseases.