MATEMATIK INDUKSIYA VA UNING AMALIY QO‘LLANILISHI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada matematik induksiya tushunchasi, uning tarixiy shakllanishi, nazariy asoslari va real hayotdagi amaliy qo‘llanish imkoniyatlari keng yoritilgan. Induksiya usuli orqali sonli formulalarni isbotlash, algoritmlarni tasdiqlash hamda matematik fikrlash madaniyatini shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Maqola o‘rta maktab yuqori sinf o‘quvchilari uchun tushunarli tilda yozilgan va amaliy misollar bilan boyitilgan.Аннотация: В данной научной статье подробно рассматривается понятие математической индукции, ее историческое становление, теоретические основы и практическое применение в реальной жизни. Анализируются методы доказательства числовых формул, проверки алгоритмов и формирования культуры математического мышления методом индукции. Статья написана на понятном для старшеклассников языке и обогащена практическими примерами.