INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA UY-ROʻZGʻOR BUYUMLARI NOMLARINING SEMANTIK GURUHLARI VA ULARNING TAHLILI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ingliz va o‘zbek tillarida uy-ro‘zg‘or buyumlari leksikasining leksik-semantik maydoni va ularning tarkibiy tuzilishi va shu bilan bog‘liq bo‘lgan semantikasini o‘rganish. Shu asosda ularni Ingliz va o‘zbek tillarida uy-ro‘zg‘or buyumlari leksikasining leksik-semantik maydonini so‘zlar bilan qiyoslash, har ikkala til uchun umumiy bo‘lgan xususiyatlarni umumlashtirish va shu asnoda qiyoslanayotgan tillarning har biriga xos bo‘lgan xodisalarni ochib berishdir.ABSTRACT: To study the lexical-semantic field of the lexicon of household items in English and Uzbek and their structural structure and related semantics. On this basis, they are compared with the lexical-semantic field of the lexicon of household items in English and Uzbek languages, summarizing the features common to both languages, and in this context, the phenomena specific to each of the compared languages. is to reveal.