XOMILADORLIKDA SKRINING TEKSHIRUVLARINING AFZALLIK VA KAMCHILIKLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada homiladorlik davrida o‘tkaziladigan skrining tekshiruvlarining asosiy turlari va ularning samaradorligi bilan bir qatorda mavjud kamchiliklari, ularni yuzaga keltiruvchi omillar hamda yechim yo‘llari tahlil qilinadi. Tibbiy protokollar asosida olib borilgan kuzatuvlar va ilmiy manbalarga tayangan holda tanqidiy baho berilgan. Ushbu maqolada xomiladorlik davrida amalga oshiriladigan skrining tekshiruvlarining ahamiyati, ularning maqsadi va erta tashxis qo‘yishdagi roli yoritilgan. Skrining tekshiruvlari, ayniqsa, ultratovush diagnostikasi yordamida xomilaning rivojlanishida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan nuqsonlarni aniqlash imkonini beradi. Maqolada zamonaviy usullar, statistik ko‘rsatkichlar va klinik misollar asosida mavzu chuqur tahlil qilingan.This article analyzes the main types of screening tests performed during pregnancy and their effectiveness, as well as their existing shortcomings, factors that cause them and ways to solve them. A critical assessment is given based on observations made on the basis of medical protocols and scientific sources. This article highlights the importance of screening tests performed during pregnancy, their purpose and role in early diagnosis. Screening tests, especially with the help of ultrasound diagnostics, allow you to identify possible defects in the development of the fetus. The article provides an in-depth analysis of the topic based on modern methods, statistical indicators and clinical examples.В данной статье анализируются основные виды скрининговых тестов, проводимых во время беременности, и их эффективность, а также имеющиеся у них недостатки, факторы, их вызывающие, и пути их решения. Дается критическая оценка на основе наблюдений, сделанных на основе медицинских протоколов и научных источников. В данной статье подчеркивается важность скрининговых тестов, проводимых во время беременности, их цель и роль в ранней диагностике. Скрининговые тесты, особенно с помощью ультразвуковой диагностики, позволяют выявить возможные пороки развития плода. В статье представлен глубокий анализ темы на основе современных методов, статистических показателей и клинических примеров.