THE ROLE OF ERROR CORRECTION IN LANGUAGE LEARNING: A STUDENT-CENTERED APPROACH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Xatolarni tuzatish tili o‘rganish jarayonining muhim qismi hisoblanadi. Mazkur maqolada xatolarni tuzatishning talabaga yo‘naltirilgan usullari muhokama qilinadi va ularning til o‘rganishdagi motivatsiya, o‘z-o‘zini baholash, ishonch kabi jihatlarga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritiladi. Samimiy va konstruktiv fikr-mulohazalar berish orqali o‘quvchilar o‘z xatolaridan saboq olib, bilimlarini yanada mustahkamlashlari mumkin.Аннотация:Коррекция ошибок является неотъемлемой частью изучения языка. В статье рассматриваются методы коррекции, ориентированные на студента, и их влияние на уверенность, мотивацию и самооценку учащихся. Показано, как конструктивная обратная связь способствует более глубокому усвоению материала и развитию языковых навыков.Abstract:Error correction is a crucial aspect of language learning. This article explores student-centered approaches to error correction and how they influence learners’ motivation, self-assessment, and confidence. It highlights the importance of constructive and supportive feedback to help students learn from their mistakes and improve their language skills.