TRAVMATOLOGIYA SOHASIDA 3D PRINTERLARNI QO‘LLASHNI SOHA RIVOJIGA QO‘SHGAN HISSASINI O‘RGANISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada travmatologiya sohasida 3D printer texnologiyalarining qo‘llanilishi va ularning sohaga qo‘shayotgan innovatsion hissasi o‘rganiladi. 3D printerlar yordamida suyak implantlari, ortopedik protezlar hamda individual moslashtirilgan tibbiy qurilmalar ishlab chiqarish imkoniyati tibbiy jarayonlarda aniqroq, samaraliroq va bemor uchun xavfsizroq yechimlarni taqdim etmoqda. Maqolada 3D bosma texnologiyalarning afzalliklari, amaliyotdagi qo‘llanilishi va mavjud muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu texnologiyaning travmatologiya rivojiga ijobiy ta’siri va istiqbollari haqida ilmiy asoslangan xulosalar keltiriladi.