O‘ZBEK O‘QUVCHILARI INGLIZ TALAFFUZINI O‘ZLASHTIRISHDA DUCH KELADIGAN MUAMMOLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek o‘quvchilari ingliz tilidagi talaffuzni o‘zlashtirishda duch kelayotgan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Jumladan, fonetik farqlar, tovushlar tizimidagi nomuvofiqliklar, ona tilining ta’siri, eshitish va takrorlash ko‘nikmalarining yetishmasligi kabi omillar ko‘rib chiqiladi. Maqolada ushbu muammolarni bartaraf etishga qaratilgan metodik tavsiyalar va samarali yondashuvlar ham taklif etiladi.Аннотация. В данной статье анализируются основные проблемы, с которыми сталкиваются узбекские студенты при освоении английского произношения. В частности, рассматриваются такие факторы, как фонетические различия, несоответствия в звуковой системе, влияние родного языка, отсутствие навыков аудирования и повторения. В статье также предлагаются методические рекомендации и эффективные подходы к преодолению этих проблем.Abstract. This article analyzes the main problems that Uzbek students face in mastering English pronunciation. In particular, factors such as phonetic differences, inconsistencies in the sound system, the influence of the mother tongue, and the lack of listening and repetition skills are considered. The article also offers methodological recommendations and effective approaches to overcome these problems.