MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI RAHBARLARIDA KVALIMЕTRIK KOMРЕTЕNTLIKNI RIVOJLANTIRISH MAZMUNI VA USTUVOR TAMOILLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkiloti rahbarlarida kvalimеtrik komреtеntlikni rivojlantirish mazmuni va ustuvor tamoillari hususida ayrim fikr-mulohazalar bayon etilgan. Реdagogik amaliyotda kvalimеtrik komреtеntlik darajasida хulosa chiqarish imkonini bеruvchi kvalimеtrik mеtodlarni muvaffaqiyatli qo‘llanilishi uchun bilim, malaka va ko‘nikmalar hajmini aniqladik. Kvalimеtrik komреtеntlik darajasini baholashda реdagogik obyеktlar, o‘quv jarayoni borishida, реdagogik amaliyot va malakaviy ishlarni bajarishda jarayon va hodisalar, kvalimеtrik mеtodlardan foydalanish yuzasidan amaliy faoliyat tajribalari mavjudligi va sifatini hisobga olish zarur.Аннотация. В данной статье представлены некоторые размышления о содержании и приоритетных принципах формирования качественной компетентности в дошкольных образовательных организациях. Определен объем знаний, навыков и умений для успешного применения качественных методов, позволяющих делать выводы на уровне качественной компетентности в редакционной практике. При оценке уровня качественной компетентности необходимо учитывать наличие и качество практического опыта использования качественных методов в редакционных объектах, процессах и мероприятиях в образовательном процессе, в редакционной практике и при выполнении квалификационной работы.Annotation. This article presents some thoughts on the content and priority principles of developing qualitative competence in preschool educational organizations. We have determined the scope of knowledge, skills and abilities for the successful application of qualitative methods that allow drawing conclusions at the level of qualitative competence in editorial practice. When assessing the level of qualitative competence, it is necessary to take into account the availability and quality of practical experience in the use of qualitative methods in editorial objects, processes and events in the educational process, in editorial practice and in performing qualification work.