XORIJIY DAVLATLARNING BOJXONA OLDI XIZMAT KOʻRSATUVCHI SUBYEKTLARINING HUQUQ VA MAJBURIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xorijiy davlatlarda bojxona oldi xizmat koʻrsatuvchi subyektlarning huquq va majburiyatlari, ularning tashqi iqtisodiy faoliyatdagi roli hamda bojxona organlari bilan oʻzaro hamkorlik mexanizmlari tahlil qilinadi. Xususan, ekspeditorlik kompaniyalari, bojxona brokerlari, logistika operatorlari va bojxona omborlari faoliyatining huquqiy jihatlari oʻrganiladi. Turli davlatlar misolida ushbu subyektlarning bojxona rasmiylashtiruvi jarayonidagi masʼuliyati, hisobot berish majburiyatlari va huquqiy kafolatlari taqqoslab koʻrsatiladi. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida Oʻzbekistonda mazkur sohani yanada takomillashtirish boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar ilgari suriladi.