IJOBIY PSIXOLOGIK MUHITNING TA'LIM SAMARADORLIGIGA TA'SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijobiy psixologik muhitning ta’lim samaradorligiga ko‘rsatuvchi ta’siri ilmiy-nazariy va amaliy tahlillar asosida yoritilgan. Maqolada psixologik muhit tushunchasi, uning asosiy komponentlari, o‘quvchilar psixologik holatiga ta’siri, ijobiy muhitning ta’limdagi samarali strategiyalari va amaliyotdagi natijalari ko‘rib chiqilgan. Muallif tomonidan olib borilgan kuzatuvlar ijobiy muhitning o‘quvchilarning bilim darajasi, motivatsiyasi, emotsional barqarorligi va ijtimoiy moslashuviga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi. Maqola yakunida ijobiy psixologik muhitni ta’lim jarayoniga integratsiyalashga oid amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.