DEVELOPING CREATIVE WRITING SKILLS IN B1 LEVEL PUPILS (10–11 GRADES) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
AnnotationThis article explores the significance of creative writing in teaching English to B1 level pupils in grades 10 and 11. It highlights the benefits of creative writing for language development, such as improved grammar, vocabulary, fluency, and motivation. The article also discusses the characteristics of B1 learners, challenges they face, and effective strategies to support their creative writing skills. It provides practical classroom activities, emphasizes the role of technology, and suggests useful feedback and assessment methods. The paper concludes that creative writing not only enhances students’ linguistic competence but also fosters creativity, emotional expression, and critical thinkingАннотацияВ данной статье рассматривается значение креативного письма в обучении английскому языку учащихся уровня B1 (10–11 классы). Описаны преимущества креативного письма, включая улучшение грамматики, словарного запаса, беглости речи и мотивации. Также анализируются особенности учащихся уровня B1, трудности, с которыми они сталкиваются, и эффективные стратегии для развития навыков письма. В статье представлены практические задания, подчеркивается роль технологий и предлагаются методы обратной связи и оценки. Делается вывод, что креативное письмо не только развивает языковую компетенцию, но и способствует развитию креативности, эмоционального самовыражения и критического мышления.AnnotatsiyaUshbu maqolada 10–11-sinf B1 darajadagi o‘quvchilarga ingliz tilini o‘rgatishda ijodiy yozuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Unda ijodiy yozuv orqali grammatikani mustahkamlash, so‘z boyligini oshirish, fikrni ravon ifodalash va o‘quvchilarning qiziqishini oshirish kabi foydali jihatlar ko‘rsatilgan. Maqolada B1 darajasidagi o‘quvchilarning xususiyatlari, duch keladigan muammolar va samarali o‘qitish strategiyalari yoritilgan. Shuningdek, sinfda qo‘llaniladigan amaliy mashg‘ulotlar, texnologiyalarning roli va fikr-mulohaza hamda baholash usullari haqida ma’lumot berilgan. Maqola yakunida ijodiy yozuv til ko‘nikmalarini rivojlantirish bilan birga, o‘quvchilarda ijodkorlik, hissiy ifoda va tanqidiy fikrlash kabi hayotiy ko‘nikmalarni shakllantirishi ta’kidlanadi.