BOSHLANG‘ICH SINFLARDA ONA TILINI O‘QITISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anatatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda ona tili darslarini samarali tashkil etishda interfaol o‘qitish metodlarining ahamiyati va natijadorligi yoritilgan. Unda interfaol metodlar orqali o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning mantiqiy fikrlash, nutqiy faoliyatini rivojlantirish hamda mustaqil fikr yuritish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida “Aqliy hujum”, “Blits-so‘rov”, “Klaster”, “Sinkveyn” kabi interfaol usullarning dars jarayonidagi qo‘llanilishi va ularning o‘quvchilar bilimiga ijobiy ta’siri amaliy misollar asosida ko‘rsatib berilgan. Maqola natijalarida interfaol metodlardan foydalanish boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ona tili faniga bo‘lgan qiziqishini oshirish va ta’lim sifatini yaxshilashga xizmat qilishi asoslab berilgan.