RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA PUL MABLAGʻLARI AUDITINI TASHKIL ETISH VA TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Maqolada raqamlashtirish sharoitida korxonalar pul mablag‘lari auditini tashkil etish va takomillashtirishning zamonaviy yondashuvlari o‘rganiladi. Raqamli texnologiyalar, xususan, avtomatlashtirilgan audit dasturlari, sun’iy intellekt va katta ma’lumotlar tahlili asosida audit jarayonlarini optimallashtirish usullari tahlil qilinadi. Moliyaviy operatsiyalarni shaffoflashtirishda blokcheyn va raqamli bank xizmatlarining roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, kiberxavfsizlikni ta’minlash va xavf-xatarlarni minimallashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.