AKADEMIYALIQ VOKAL JÓNELISINIŃ KÓRINIKLI WÁKILI BAǴDAGÚL (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotaciya: Bul maqalada Qaraqalpaqstanda akadem vokal jónelisleriniń rawajlanıwında ózinıń úlesin qosqan kórkem-óner wákili ustaz Baǵdagúl Jaqsımuratova  haqqında maǵluwmat beriledi.Аннотация: В данной статье представлена информация об ученом-художнике Богдагуль Жаксымуратовой, внесшей значительный вклад в развитие академических вокальных направлений в Каракалпакстане.Annotation: This article provides information about a representative of the arts, mentor Bog'dagul Yaxsimuratova, who contributed to the development of academic vocal directions in Karakalpakstan.