POLIMERLANISH JARAYONI SUYUQ IKKILAMCHI MAHSULOTLARI ASOSIDA ALIFATIK AMINLAR OLISH TEXNOLOGIYASI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anatatsiya Polimer sanoatida keng qo‘llanilayotgan monomerlarning (styrol, vinilxlorid, akrilat, metakrilat va boshqalar) radikal polimerlanishi natijasida bir qator suyuq ikkilamchi mahsulotlar ajralib chiqadi. Bu mahsulotlar tarkibida to‘yinmagan uglevodorodlar, kislorodli birikmalar va aromatik komponentlar mavjud bo‘lib, ularni qayta ishlash orqali qiymatli moddalar – xususan, alifatik aminlar olish mumkin. Аннотация: Радикальная полимеризация мономеров, широко используемых в полимерной промышленности (стирол, винилхлорид, акрилат, метакрилат и др.), приводит к образованию ряда жидких вторичных продуктов, содержащих непредельные углеводороды, кислородсодержащие соединения и ароматические компоненты, которые могут быть переработаны с получением ценных веществ, в частности, алифатических аминов