IJTIMOIY VA TIJORAT LOYIHALARI ORQALI XOTIN-QIZLAR BANDLIGINI RAG‘BATLANTIRISH MEXANIZMLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ijtimoiy va tijorat loyihalari orqali xotin-qizlar bandligini rag‘batlantirish mexanizmlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasida ayollarning mehnat bozoridagi ishtiroki, innovatsion mexanizmlarning roli, xalqaro tajriba va amaliyot, shuningdek, mahalliy strategik yondashuvlar ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Muallif xotin-qizlar bandligini oshirishda ijtimoiy adolat, iqtisodiy inklyuziya va gender tenglikni ta’minlovchi chora-tadbirlarning zaruriyatini asoslaydi.Аннотация. В данной статье анализируются механизмы стимулирования занятости женщин через социальные и коммерческие проекты. Рассматривается участие женщин на рынке труда в Республике Узбекистан, роль инновационных механизмов, международный опыт и практика, а также местные стратегические подходы на научной основе. Автор обосновывает необходимость мер, обеспечивающих социальную справедливость, экономическую инклюзию и гендерное равенство для повышения занятости женщин.