KALMOKIR KONINING BIRLASHTIRILGAN QUYUQ CHIQINDILAR SAQLAGICHI (OXX) HUDUDINING GEOLOGIK VA GEODINAMIK HOLATI, GIDROGEOLOGIK VA MUHANDISLIK-GEOLOGIK SHAROITLARINI O‘RGANISH TAHLILI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
OXX joylashgan hududning iqlimiy sharoitlari. OXX joylashgan hududning iqlimi - keskin kontinental bo‘lib, yozda juda issiq va qishda sovuq bo‘ladi. Olmaliq meteorologik stansiyasi bo‘yicha o‘rtacha oylik havo harorati quyidagi 1-jadvalda keltirilgan: