ESSE – IJODIY MATN TURI SIFATIDA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada esse janrining asosiy xususiyatlari, mazmuni, boshqa matn janrlaridan farqlari hamda uni yozish bosqichlari yoritilgan. Shuningdek, essening o‘zbek adabiyotidagi o‘rni va ta’limdagi ahamiyati haqida fikr yuritiladi. Matn ijodkorlik, shaxsiy yondashuv va tafakkurni rivojlantirishga xizmat qiladigan vosita sifatida baholanadi.