QO‘SHMA GAP TURLARI VA ULARNING USLUBIY IMKONIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek adabiy tilidagi qo‘shma gaplar turkumining grammatik tasnifi, semantik aloqalari va uslubiy funksiyalari chuqur o‘rganiladi. Qo‘shma gaplarning bog‘lovchisiz, teng bog‘langan va ergash gapli shakllari misollar orqali tahlil qilinadi, ularning nutqdagi mantiqiy, stilistik va kommunikativ yuklamasi aniqlanadi. Shuningdek, maqolada badiiy, publitsistik va ilmiy uslublarda bu gap turlarining qo‘llanishi yoritiladi.