MARKAZDAN QOCHMA NASOSLARNING ENERGIYA SAMARADORLIGIGA KO'RSATILUVCHI SALBIY TA'SIRLAR TAHLILI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Kirish. Markazdan qochma nasoslar, suyuqliklarni yetkazib berishda keng qo'llaniladi va ularning energiya samaradorlik ko’rsatgichlari muhim omil hisoblanadi. Markazdan qochma nasoslarning energiya samaradorligini tahlil qilishda avvalo uning qo’llanilish sohalari va tuzilishiga e’tibor qaratish muhim hisoblanadi. Markazdan qochma nasoslar asosan yuqori unumdorlik talab etiladigan suv inshootlarida shuningdek turli konstruksiyalarda turli xil zichlikdagi suyuqliklarni quvur bo’ylab yetkazib berishda qo’llaniladi.