TEBRANISH HISOBIGA ELEKTR ENERGIYA OLISH USULI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
2023-yilga kelib, global elektr energiyaning qariyb 30% dan ortig‘i qayta tiklanuvchi manbalardan olingan. Xitoy, AQSh, Hindiston, Germaniya – yashil energiyaga eng ko‘p sarmoya kiritayotgan davlatlar. Yevropa Ittifoqi 2030-yilga borib energiyaning 55% ini yashil manbalardan olishni rejalashtirgan. Buning sababi yo’qilg’ining yetishmasligi va atrof muhitga katta zarar yetkazilayotganidandir.