SUVLI ERITMALARDAN LITIYNISORBSIYA USULIDA AJRATIB OLISH JARAYONLARINI TALIL QILISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Hozirgi davrda texnologiyaning jadal rivojlanishi, xususan, elektrotexnika, akkumulyator sanoati, kosmik va harbiy sohalarda ishlatiladigan yuqori sifatli xomashyo manbalariga bo‘lgan talabni oshirmoqda. Shu jumladan, litiy elementi o‘zining noyob fizik-kimyoviy xususiyatlari — eng engil metall bo‘lishi, yuqori elektroximik faolligi va issiqlik o‘tkazuvchanligi tufayli turli sohalarda keng qo‘llanilmoqda. Xususan, litiy birikmalari zamonaviy akkumulyatorlar, yuqori haroratga chidamli materiallar va aerokosmik texnika ishlab chiqarishda muhim ahamiyat kasb etadi.